Biografie

Er was eens..

Over

Nienke Plas (3 april 1986) is een comedian en wordt door velen bestempeld als ‘de grappigste vrouw van Nederland’. Haar bekendheid begon op 3 mei 2016, nadat zij een video opnam waarin zij haar frustraties uitte: haar vriend was op een feestje waar Lady Gaga (haar grote heldin) optrad en zij zat helaas thuis op de bank. De video zette zij op haar Facebook, voor haar 400 vrienden en de volgende ochtend bleek ze hier gigantisch veel leuke reacties op te hebben gekregen. Haar vriend raadde haar aan om wekelijks vlogs te posten en maakte van haar Facebookprofiel een artiestenpagina. Ze scoorde een jaar lang elke week zo’n 600.000 views met haar dolkomische video’s. Nog geen twee jaar later is Nienke Plas een merk en heeft zij meer dan 380.000 volgers verdeeld over haar verschillende social media kanalen

Comedy

“Als je dan een bericht krijgt van cabaretier Peter Pannekoek of ik stand-up ambieer, dan is dat een compliment.”

Nienke heeft een nieuwe categorie aan het Nederlandse YouTube-spectrum toegevoegd met haar video’s. Ze maakt (harde) grappen, neemt je mee in het échte leven en schroomt niet om een goed geplaatste krachtterm te gebruiken. Denk aan stand-up, maar dan met een online publiek. Elke week uploadt zij op de maandag en donderdag om 16:00 uur haar ’Shitty Diary’, een grappige vlog over haar dagelijkse leven. Daarnaast maakt ze geregeld ook een ‘HAHALOG’: een video waarin ze in één adem op hilarische wijze bloedeerlijk onderwerpen behandelt. Haar handelsmerk is haar Amsterdamse babbel, hilarische expressiviteit, grove humor en een tikje absurdisme.

Meer

Intussen heeft het online succes ook offline vele deuren geopend. Zo presenteerde ze in de zomer van 2017 voor RTL5 samen met Dennis Weening en Rick Brandsteder het realityprogramma ‘Zon, Zuipen, Ziekenhuis’. Dat smaakt nu al naar meer. Maar presenteren is niet haar enige ambitie. Als kind zat ze op de theaterschool, ze heeft zangles gehad en een cabaretcursus gevolgd. In 2019 wordt haar grote droom werkelijkheid: een eigen theatershow! Nienke woont samen met haar grote liefde Resley, die tevens haar management verzorgt en samen hebben ze een zoon Frenky-Dean (4 jaar)