Biografie

Biografie

Nienke Plas (3 april 1986) is een comedian, presentatrice, actrice, zangeres en mama en wordt door velen bestempeld als ‘de grappigste vrouw van Nederland’. Haar bekendheid begon op 3 mei 2016, nadat zij een video opnam waarin zij haar frustraties uitte: haar vriend was op een feestje waar Lady Gaga (haar grote heldin) optrad en zij zat helaas thuis op de bank. De video zette zij op haar Facebook, voor haar 400 vrienden en de volgende ochtend bleek ze hier gigantisch veel leuke reacties op te hebben gekregen. Haar vriend raadde haar aan om wekelijks video’s te posten en maakte van haar Facebookprofiel een artiestenpagina. Met haar inmiddels welbekende Shitty Diaries speelt ze elke maandag en donderdag de virtuele zalen plat, waardoor deze powervrouw niet meer weg te denken is uit Youtube-land.

Alles wat je denkt, is wat Nienke zegt. Van moeder zijn tot scheten laten, niets blijft onbesproken en alles is eerlijk. Samen met haar vriend Resley en hun zoontje Frenky-Dean, laat ze zien hoe je dromen waar kunt maken. Met bloed, zweet en tranen laat ze zien wat daarbij komt kijken, en jazeker, pukkels uitknijpen, hoort ook in dat rijtje thuis.

Sinds 2019 brengt Nienke haar absurde persoonlijke verhalen en al deze smakelijke en onsmakelijke onderwerpen samen in haar theatershow ‘Van de hak op de tak’. Het is in één zin een avondje vol hilarische expressiviteit, grove Amsterdamse humor en een tikje absurdisme.

Ook haar zangtalent blijft niet onopgemerkt. Met songs als ‘Vrijdag’, ‘Zo mooi’ en ‘Houd me vast’, bereikte Nienke al gemiddeld drie miljoen streams op Spotify. Haar optredens in zowel Nederland als het buitenland gaan als een lopend vuurtje. Altijd met passie, veelzijdigheid en een flinke dosis sarcasme laat Nienke zien dat perfectie niet bestaat.

Nienke heeft als presentatrice en actrice ook de harten binnen het medialandschap veroverd. Met programma’s als ‘Zon, Zuipen, Ziekenhuis’ en ‘Pretty & Single’, was ze al regelmatig op de buis terug te vinden en ook in Expeditie Robinson liet ze zich van een geheel andere kant zien. Zo maakte heel Nederland kennis met het ‘geweldige’ evenwicht van Nienke in de balansproeven en was te zien hoe zij smerige complotjes smeedde met andere kampgenoten. Daarnaast is niemand haar bijzondere (bikini) kledingkeuze ontgaan tijdens dit programma. Overigens was ze dit jaar te bewonderen in haar eerste grote filmrol in ‘Fuck de Liefde’ en daar gaat het zeker niet bij blijven. Nienke haar liefde voor acteren gaat namelijk diep.

Na al deze avonturen was er alleen nog een kers op de taart nodig en deze kwam in tweevoud, toen ze in oktober 2019 maar liefst twee Televizier Sterren binnensleepte. Zo won ze de Televizier-Ster Online-Videoserie met de Shitty Diaries en de  Televizier-Ster Talent Award. Met deze bekroning op zak, is dit pas het begin van Nienke haar carrière. Er volgt dit jaar een reality-serie op RTL, waarin een nog groter publiek kennis kan gaan maken met deze hilarische, veelzijdige en hardwerkende vrouw en haar gezin. Ook de weg naar het sprookjeshuwelijk zal hierin terug te zien zijn. GOING PLACES, je weet toch.